Cao de Serra de Aires

Cao de Serra de Aires


Cao de Serra de Aires (Portuguese Sheepdog) köpek ırkı; 100 yıllık bir geçmişe sahip olan Cao de Serra de Aires’in standartları birkaç yüzyıl önce belirlenmiştir. Portekiz'in Serra de Aires bölgesinde muhtemelen Briard cinsinden türetilip geliştirilmiştir.


Yaşam Süresi: 10/15 yıl

Köken: Portekiz

Ağırlık: 12-18 kg

Boy: 42-48 cm

Kullanım: Çoban Köpeği


Cao de Serra de Aires Özellikleri

Uzun ya da kısa tüylü olan kürkü hafif dalgalıdır. Tek katmanlı olan kürkü sarı, kısıl, kestane, gri ya da siyah olabilir. Yüzünde sakal şeklini alan kürkü ona oldun bir ifade katar. Orijinali sarkık olan kulakları bazen kesilse de Avrupa’nın çoğu yerinde bu kesme işlemi yasal değildir.


Mizaç

Duyarlı, oyuncu ve itaatkârdır; İnsanlarla uzun süredir birlikte çalışan bu ırk cesur, sadık ve korkusuzdur. Güçlü bir hafızası vardır ve inisiyatif kullanabilen bir zekaya sahiptir. Eğitilebilirliği yüksektir. Liderliğini kanıtlamış, dominant, güçlü bir sahibe gereksinim duyar. Bu nedenle herkese uygun bir ırk değildir. Doğru yetiştirilmediğinde inatçı ve saldırgan olabilir. Mutlu olmak için bol egzersiz ve eğlenceye ihtiyaçları vardır. Briard yeterli egzersiz sağlandığında apartmanda da mutlu olabilir. Ev yaşamına uygun değildir; egzersize ihtiyaç duyar. Kendini yalıtılmış hissederse içine kapanabilir, saldırganlaşabilirler. Ailenin bir parçası olduklarını hissettiklerinde ise kendilerini gerçekten mutlu hissederler.


Sağlık

Cao de Serra de Aires’in belirli bir sağlık problemi yoktur.


Bakım

Çift tabakalı, sık, dalgalı ve yumuşak tüylere sahip olduğu için itinalı bir bakıma ihtiyacı vardır. Yılda 3-4 kez tıraş ve banyo ihtiyacı olabilir. Kulak içlerindeki ve parmak aralarındaki aşırı tüyler ihtiyaç duyuldukça alınmalıdır.


Kullanım

Serra De Aires, bir çiftlik köpeğidir ve hemen her şeyi gütmek ister. Geçmişte, koyun, inek, at ve domuzları gütmek için kullanılmışlardır. Olağanüstü bir duyma yetisine sahiptir. Genel karakter yapısı iyi huylu olsa da güçlü bir koruma güdüsü vardır. Bu da Serra De Aires mükemmel bekçi köpekliği yapar.


Cao de Serra de Aires resimleri

Cao de Serra de Aires yavrusu
Cao de Serra de Aires yavrusu













Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski