Aksiyon Filmi

Aksiyon filmi, bir veya daha fazla kahramanın ön plânda olduğu, genellikle ayrıntılı dövüş sahneleri, şiddet ve çılgın kovalamaca sahneleri içeren bir film türü. Bu tarz filmlerde genellikle eylemler hep kahraman için zaferle sona ermektedir. Aksiyon filmlerinde genellikle, yaşamını tehdit eden durumlar karşısında becerikli, kötü bir adam veya ajan gibi karakterler tercih edilmektedir.

Aksiyon Filmi


Günümüzde filmlerde, gerçekçi sahneler elde etmek için bilgisayar teknolojisinden yararlanılmaktadır. Bunun yanında kimi filmlerde tehlikeli sahnelerin çekiminde oyuncu yerine dublör de kullanılmaktadır.

Aksiyon film türü, gerilim ve macera film türleri ile ilişkilidir ve aynı zamanda casusluk ile istihbarat unsurları içerebilmektedir.

Google aramalarında Aksiyon Filmi izle şeklinde yapacağınız taramalarda aksiyon türüne ait filmlerin listelendiği sitelerin sayfalarına ulaşabilir ve türe ait filmleri izleyebilirsiniz. Yabancı aksiyon filmleri dışında Türk yapımı aksiyon filmlerinin de henüz bir Amerikan aksiyon sineması kalitesinde olmasa bile izleyicisiyle buluşmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski