Fransız buldoğu

Fransız buldoğu


Fransız buldoğu (French bulldog), iyi huylu, oyuncu, dikkatli ve meraklı bir köpek ırkıdır. Kulakları, yarasa kulağına benzer. Bekçilik görevini mükemmel bir şekilde yerine getirir. Fareleri hiç sevmez, onları acımasızca avlar. Diğer köpeklerden hoşlanmaz, ama beraber büyüdüğü ev hayvanlarıyla iyi geçinir. Özellikle yaşılıları çok sever. Aşırı sıcaklar kalp krizi geçirmesine yol açabilir. Apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlar. Fazla yürüyüşten hoşlanmaz.


Ülke: Fransa

Köpek (Canis lupus familiaris)


Fransız buldoğunun temel özellikleri

Cesur, hareketli, dengeli, duygulu ve zekidir.


Neler yapar?

Apartman bekçiliğinde de kullanılabilen, insana eşlik eden bir köpektir. Aynı zamanda amansız bir fare avcısıdır. Evde uyuması gerekir. İyi huyludur.


Fransız buldoğunun kökeni

Yerli bir Fransız cinsidir. Muhtemelen İngiliz bulldogunun kanını taşır. 19. yüzyılın ikinci yarısında büyük bir şöhrete sahipti.


Tanımı

12-20 kilo ağırlığında, 28–33 cm uzunluğunda olup, ortalama ömürleri 9-11 yıldır. Küçük, enerjik bir ırktır. Geniş, yuvarlak, yarasaya benzeyen kulakları ve yassı kare kafası vardır. İngiliz Bulldog u ile aynı tiptir ama küçüğüdür. Derilerinin çok yumuşak olması onları çekici bir evcil hayvan yapar. İnsanlar için çok iyi arkadaş ve güldüren, gülünç küçük köpeklerdir. Canayakın ve temkinli bir yaratılışı vardır, bu da onu mükemmel bir ev arkadaşı yapar. Çok oyuncudur. Diğer hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşır.


Kişiliği

Bu eğlenceli küçük köpek çok iyi bir oyun arkadaşıdır ve çok sıcakkanlıdır. Köpek kulübesinde yaşayamaz, her zaman aile ortamı içinde olmalıdır. Fransız bulldog sosyalleştirilmelidir böylelikle diğer köpeklerle uyumlu olabilir. Fakat sert davranan küçük çocuklardan uzak tutulmalıdır.


Fransız buldoğunun özelliği

Sert eğitimlere cevap vermez. Onun için en uygunu sabırlı bir eğiticidir. İyi bir eğitmenle çok hızlı ilerleme gösterir. Yüksek ısıda solunum problemleri çeker. Su ve uygun bir gölgelik her zaman olmalıdır. Dışarıda yaşayamaz, sadece ev hayatı için uygundur. Sıcak havalarda egzersiz yaptırmamak gerekir, bu güneş çarpmasına neden olur.Havlayışı diğer köpeklerden farklıdır.Kısık sesle havlar


Gereksinimi

Fazla bakıma gereksinimi yoktur. Lastik bir fırçayla taranması dökülmüş tüylerini gidermek için kullanılmalıdır. Ağız-burun kısmının yassı olmasından ötürü, Fransız bulldog salyalanmaya meyillidir, dolayısıyla ağzı düzenli olarak temizlenmelidir. Gerektiği zaman yıkanmalıdır.


Fransız buldoğu (French bulldog) resimleri


yavru Fransız buldoğu
yavru Fransız buldoğu


Fransız buldoğu yavrusu
Fransız buldoğu yavrusu

















Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski