sakallı collie (bearded collie)

Sakallı collie (Bearded collie)
Sakallı collie (Bearded collie)
Sakallı collie (Bearded collie) köpek ırkının özellikleri hakkında bilgi nedir? İlk olarak İskoçya’da üretilmeye başlanmıştır. Fiziksel olarak oldukça tüylü bir köpek ırkıdır. Amerika köpek kulübü’nun araştırmasına göre 155 popüler köpek ırkının arasında 104’ü sırada yer almaktadır. Hareket etmeyi oldukça sever, bu köpek ırkını sahiplenecek insanların bearded collie’nin temposuna uyması için hareketi sevmesi gerekmektedir.


Irk Boyutu: Büyük Boy

Yükseklik: Erkek 51 - 56 cm Dişi 50 - 55 cm

Ağırlık: Erkek 18 - 27 Kg Dişi 17 - 25 Kg

Ortalama Yaşam: 14-15 yıl


Fiziksel tüy yapısı gereği günlük olarak köpek tarak ve fırçaları ile günlük bakımlarının yapılması gerekmektedir. Ortalama 13 ile 15 yıl arasında yaşamaktadırlar. Dişilerin kilosu en fazla 28 kg’a ulaşmaktadır, erkeklerinde yine aynı şekilde 28 kg’ya ulaşmaktadır. Boyları dişilerin 54 cm, erkeklerin 57 cm’e kadar uzamaktadır.

Bu köpek ırkını sahiplenmek isteyen hayvanseverlere önerimiz, hareket etmeyi sevmeleri ve bu köpek ırkının bakımı ile ilgilenecek zamanınızın olmasıdır. Aksi takdirde köpeğinizin ve sizin zorluk yaşanacağınızı bilmenizi isteriz.

Biri Sakallı kömür ocağını tarif ettiğinde, en sık kullanılan sıfat heveslidir! Bu kelime, sert, coşkulu, aktif, enerjik, parlak, güvenilir ve güvenilir ile birlikte, bu sevilen türün bir resminin başlangıcını vermelidir. Sevgiyle Beardie olarak bilinen Bearded Collie, nihai tüylü köpektir. Sakallı Collie adı çeneden aşağı sarkan ve sakal oluşturan saçlardan gelir.

Beardie’nin coşkusu kabarık doğasında sergileniyor. İskoçya’da kalın ağaçların altında çalışan Beardies’in, koyunların nerede olduğunu ve inatçı koyunlarla karşı karşıya kaldıklarında, hareket etmeleri için önlerine sıçradıklarını ve zıpladıklarını söylüyorlar. Durum ne olursa olsun, Bearded Collies sürekli sallanan bir kuyruk ve iyimser, palyaço tutumuyla hayat boyunca sıçrar.

Bununla birlikte, onlar herkes için bir cins değildir. Beardies çok zeki, aktif ve beceriklidir. Onlara yetişmek için akıllı ve enerjik bir kişi gerekir. Beardies ile yaşayan insanlar, uzun saçları fırçalamaktan zevk almalı ve her içkiden sonra suyu damlayan bir sakalla ve açık havada her girişimden sonra çamur ve moloz izleyen kıllı ayaklarla uğraşmaya istekli olmalıdırlar. Sakallı Collies sosyaldir ve içeride veya dışarıda tüm aile aktivitelerine dahil edilmeyi talep edecektir. Sıkılmış bir Beardie başını belaya sokacak önemli zekasını ve enerjisini koyacaktır.

Sakallı Collies çocuklar ile mükemmel; yüksek enerji seviyeleri, saatlerini koşarak ve oynayarak geçirecekleri aktif oyun arkadaşları yapar. Ancak, her şey çok hassastır ve küçük çocukların her ikisinin de yaralanmasını önlemek için herhangi bir köpek ırkıyla etkileşime girdiğinde her zaman denetlenmelidir.

Beardies tükenmekte, köpekleri etkilemektedir, ancak koyun sürülerek kendi kararlarını vermelerini gerektiren mirastan inatçı ve bağımsız bir iz bırakabilir. Köpeğinizin hayatında düzen ve disiplin sağlayacaksanız itaat eğitimi şarttır . Öğrenmeyi eğlenceli hale getirin ve onlara yiyecek ödülleri, oyun ve övgü gibi olumlu pekiştirme teknikleri öğretin. Sakallı Collies, kötü niyetli veya sert koşullar altında öğrenmez.


Sakallı collie (Bearded collie) resimleri

Yavru sakallı collie
Yavru sakallı collie

Sakallı collie yavrusu
Sakallı collie yavrusu














Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski