Estrela dağ köpeği

Estrela dağ köpeği


Estrela dağ köpeğiCão da serra da EstrelaEstrela Mountain Dog, İberya Yarımdası'nın en eski cinslerinden biridir. Muhtemelen Portekiz'in Estrela dağlarının yerlisidir ve ismini de buradan almıştır. 19. yüzyılda aristokları korumak için de kullanılmış olan bu köpekler, yüzyılın sonunda popüleritelerini kaybetseler de günümüzde ev köpekleri olarak yaygınca karşımıza çıkıyor.


Estrela dağ köpeğinin özellikleri

Cao da Serra da Estrela, güçlü omuzları ve iri bir başı olan dayanıklı bir köpektir. Kürkü iki çeşittir; uzun ve kısa. Tüyleri dalgalıdır ve rengi kahve tonlarında sarı ya da kızıl olabilir. Kafası uzun kafatası ise oldukça serttir.

Yaşam Süresi: 8/10 yıl

Köken: Portekiz

Ağırlık:
Erkek: 40-50 kg Dişi: 35-45 kg

Boy:
Erkek: 65-72 cm Dişi: 60-68 cm

Kullanım: Çoban köpeği, Çiftlik ve Koruma Köpeği


Mizacı

Zeki ve sakin bakışlıdır. Efendisine karşı son derece uysaldır, fakat yabancılara karşı kuşkucu ve çok vahşidir; çünkü bölgesine karşı aşırı korumacıdır. Zeki, eğitilebilir, savaşçı bir köpektir. Uygun bir eğitim alması gerektiği için ilk kez köpek alacaklar için uygun değildir. Çocuklarla iyi anlaşması erken yaşta onlarla tanıştırılmasına ve birlikte büyümelerine bağlıdır.

Bu hayvanlar apartman yaşamına çok uygun değillerdir. Geniş alanlara ihtiyaç duyarlar. Kalın kürkleri onları çok iyi korudukları için dışarda rahatlıkla yaşayabilirler. Dolayısıyla bahçeli bir evde, kulübesinde yaşayan bir Cao da Serra da Estrela çok daha mutlu olacaktır.


Sağlık

Cao da Serra da Estrela’nın önemli ve belirgin bir sağlık problemi yoktur.


Bakımı

Cao da Serra da Estrela’nın sert tüylü kürkü kolay kolay karışmaz. Bu nedenle, çok sık taranmaya ihtiyaç duymaz. Fakat kulaklarının arkasındaki tüyler vücudundakinden farklı olarak karışabilir; bu bölgeye ayrı özen göstermek gereklidir. Genel olarak haftada bir taramak yeterli olacaktır.


Kullanımı

Sürüleri savunmak, avcılık, dağ yollarında küçük süt ve peynir arabalarını çekmek, evleri korumak ve kurtlara saldırmak için eğitilmiştir.


Estrela dağ köpeği resimleri

yavru Estrela dağ köpeği
yavru Estrela dağ köpeği

Estrela dağ köpeği yavrusu
Estrela dağ köpeği yavrusu















Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski