Çekoslovak kurt köpeği

Çekoslovak kurt köpeği


Çekoslovak kurt köpeğiÇekoslovak wolfdogCzechoslovakian WolfdogČeskoslovenský vlčiak, 1955 yılın da, deneysel ve asgari bir çalışma sonucu Karpat kurdu ile Alman çoban köpeklerini (Workıng line) eşleştirme sonucu ortaya çıkan köpek ırkı.



Çekoslovak kurt köpeği ırk standartları
Çekoslovak kurt köpeği ırk standartları

FCI-Standard N ° 332/03. 09. 1999/ TR

Çekoslovak kurt köpeği
Çekoslovak Wolfdog
Ceskoslovensky Vlcak
Slovak Wolfdog
Çek Wolfdog


Çekoslovak kurt köpeği özellikleri

Bu ırk ne yüzyıllar kadar eski ne de ünlü hükümdarlar için üretilmiş bir Irk değildir. Şuan Dünya'nın En yeni ve Atasına en yakın Irkı olarak belirtiliyor. Çok dikkat çekicidir. Kurt gibi görünür. Uzun boylu ,hafif ve güçlü. Düz, kalın kurt gibi beyaz ve gri maskelidir. Badem şeklin de gözleri vardır, Onun sahibi disiplinli , profesyonel ve gereksimlerini karşılayabilecek kimseler olmalıdır. Kolayca (100 kilometre) çalıştırabilirsiniz, çok yönlü köpektir ve yıldırım hızıyla tepki verir. Bir Gün için de saatte 12 km hızla 100 kilometre durmadan gidebilir. İzini takip etmek çok zordur. Ne olursa olsun yağmur , çamur , soğuk ya da gece , gündüz ferk etmez dayanıklı bir köpektir. O isterse her zaman her yerde çalışabilir. İlk üretimileri Avusturya, Slovenya ve Macaristan'da kaydedildi. Bu Hayvanlar bir çok ülkeye ithal edildi. Köpekler önde gelen köpek gösterileri ve yarışmalar için her yıl gösterilmektedir.


Kafa yapısı

Simetrik Kas. Veya yan yukarıdan bakıldığında kafa küt bir koni şeklini alır.


Gövde yapısı
Belirgin, Kas, omuz, sert, düz , geri boynundan akan sırt çizgisi. Bel bölgesi kısa ve kaslı, geniş olmalı.


Tüy yapısı

Gümüş gri, karakteristik hafif bir maske ile gri sarımsı. Düz ve sık . kış ve yaz tüy yapısı önemli ölçüde farklı. Kışın baskın koyu renkli son kat ile birlikte tüm vücut üzerinde kalın bir Post oluşturuyor.


Kulak yapısı

Dik ince uzun yada Üçgen ve kısa.


Diş yapısı


Toplam Diş Sayısı (42) 'dir. Çok güçlüdür. Her iki taraf da makas ve pense şeklin de kapanması kabul edilebilir. Diğer köpek ırklarına göre Köpek dişleri daha uzundur.


Çekoslovak kurt köpeğinin mizacı

Çekoslovak kurt köpekleri İştahlı, hızlı tepki veren , anlayışlı ve sebat doludur. Korkusuz, cesur ve çok yönlü bu köpekler son derece sadıktır. Diğer hayvanlar ve yabancılara karşı genellikle güvenilir değildir. Çocuklarla arası iyi, her zaman şüpheli ve tetikte olur. Çekoslovak kurt köpekleri istikrarlı ve güvenilir performans gösterir. Diğer ırklara nazaran bu ırklara eğitim vermek biraz daha fazla zaman alır. İnsanlar sabırlı değilse Çekoslovak kurt köpeği saldırgan olabilir.


Çekoslovak kurt köpeğinin boy ve kilo oranları

Yükseklik: 
Erkekler en az 26 inç (65 cm) 
Dişiler en az 24 inç (60 cm) 

Ağırlık: 
Erkekler ; en az (26 kg) 
Dişiler ; en az    (20 kg)


Sağlık problemleriGenellikle sağlıklı, dayanıklı bir cins. 


Yaşam koşullarıSıcak ve Soğuk iklimler için uygundur.


Egzersiz ihtiyacı

Bu cins için , günlük egzersiz ve yeterli alana ihtiyacı vardır. Günlük olarak uzun , tempolu yürüyüş ve besleyen kişinin lider olması gerekir.


Yaşam Beklentisi

Çekoslovak kurt köpeği yaklaşık 12-16 yıl yaşarlar.


Çekoslovak kurt köpeğinin bakımı

Bu tür bir yılda iki kez tüy değiştiriyor. Kuru şampuan ile temiz ve kokusuz olabilir. Suyu çok severler.


Çekoslovak kurt köpeğinin kökeni

1955 yılın da, deneysel ve asgari bir çalışma sonucu Karpat kurdu ile Alman Çoban (Workıng line) köpeklerini eşleştirme sonucu (kadın-erkek / kadın-erkek) döl çoğunluğunda üreme için genetikleri uygun bulunup 1965 yılında sistematik plan ile yeni bir cins dizayn edildi. Çekoslovak kurt köpekleri % 70 Kurt % 30 Köpek Genlerine sahip bir ırktır. Amaç, kurt ve köpeğin en iyi becerileri ve en yararlı özelliklerini seçip hem aile hem de farklı amaçlar (arama kurtarma, koruma, asgari ve polis eğitimleri) için üretilmiştir. Çekoslovak kurt köpeği 1982 yılında cins kulüpleri milli Komitesi tarafından yerli bir cins olarak kabul edilmiştir.  

Grup;
FCI 1. Grup Çoban Köpekleri 
FCI No : 332

Tanıyan Federasyonlar;
ACR = Amerikan Köpek Defteri
AKC / FSS = American Kennel Club Vakfı Soy Ağacı Programı
APRI = Amerikan Pet Defteri, 
Amerika, Inc DRA = Köpek Defteri
FCI = Fédération Cynologique Internationale

NAPR = Kuzey Amerika Irklar Kayıtlı


Çekoslovak kurt köpeği resimleri


Çekoslovak kurt köpeği yavrusu
Çekoslovak kurt köpeği yavrusu


yavru Çekoslovak kurt köpeği
yavru Çekoslovak kurt köpeği




















Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski