Cane Corso Italiano

Cane Corso Italiano
Cane Corso Italiano
Cane Corso Italiano köpek ırkı hakkında bilgi.


Diğer adlar: İtalyan Mastiff

Ülke: İtalya

Sınıflandırma ve standartlar
FCI: 2. Grup 2.1. Bölüm #343
AKC: Koruma köpeği
ANKC: Grup 6 - Koruma Köpeği
CKC: Grup 3
NZKC: Koruma ve polis köpeği
UKC: Koruma köpeği

Köpek (Canis lupus familiaris)


Cane Corso Italiano özellikleri

Kaslı fakat aynı zamanda estetik görünümü ile dikkat çeker. İtalyan orijinlidir. Oldukça güçlü ve çevik olan bu köpekler, orta irilikte köpek sınıfındandırlar. Kemik yapıları da kasları gibi gelişmiştir. Kürek kemikleri arasındaki yükseklik, ırkın belirleyici özelliklerinden biridir. Uzun bir ağız-burun yapısına sahiptirler. Burun kenarları hafif şişkin görünümlüdür.

Cane Corsoların tüyleri kısadır, sert ve sık bir tüy yapısı mevcuttur. Tüyün altındaki deri kalındır. Ömürleri ortalama olarak 10-12 yıl civarındadır.


Cane Corso Italiano yapısı ve karakteri

Çabuk eğitilebilen, zeki, oldukça hareketli ve çevik bir köpektir. Sahibine ve ailenin diğer üyelerine son derece sadıktır. Sert görünümüne karşın, çocuklarla en iyi anlaşan köpek ırklarından biridir. Bekçi ve yakın koruma köpeği olarak görevini eksiksiz yerine getirir. Diğer köpeklere karşı pek müsamahalı değildir. Yabancı gördüğü kimselerle tanıştırılmadığı sürece onlara kuşkuyla yaklaşır. Birçok iri ırk gibi, bu ırkta da yavruluk döneminden başlayacak bir itaat eğitimi ve sosyalleştirme, ileride sorunlar yaşanmasının önünü alacaktır.

Ev ortamına uyum sağlar ve ev içerisinde sessiz, uysal, ağırbaşlı bir tavır sergiler. Enerji yüklü bir ırk olduğundan, evde beslenen Cane Corsolar düzenli olarak yürüyüş ve egzersiz yapabilmelidir. Ancak ideal yaşam alanları bahçeli evler ve çevresinde açık alan bulunan yerlerdir.

Çok iyi bir koruma ve bekçi köpeğidir. Bunun yanı sıra polis köpeği olarak da yararlanılmaktadır.


Cane Corso Italiano resimleri

Cane Corso
Cane Corso






Cane Corso Italiano yavrusu
Cane Corso Italiano yavrusu

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski