beauceron

Beauceron
Beauceron
Beauceron köpek ırkı özellikleri hakkında bilgi; sürüleri korumak için kullanılan Beauceron ırkı, içgüdüsel olarak tehlikeleri hissedebilmesi ve üstün cesaretleri ile ünlü.


Yaşam Süresi: 10/13 yıl

Köken: Fransa

Ağırlık: Erkek: 29-36 kg Dişi: 27-34 kg

Boy: Erkek: 64-71 cm Dişi: 64-69 cm

Kullanım: Bekçi, İş ve Çoban Köpeği


Beauceron köpek ırkının tarihi

Beauceron ırkı Fransa’nın en eski köpek ırklarından biri olarak biliniyor. Rönesans çağına dayanan bir geçmişi olan bu ırkın ilk kez 1578 yılında, el yazmalarında bahsi geçiyor. Oldukça köklü bir geçmişe sahip olması ve tarih boyunca sürekli koruma amacıyla kullanılması, Beauceron köpeklerinin hem sürüleri hem de insanları korumak için muhteşem bir ırk olarak kendini geliştirmesine neden olmuş.

Buna ek olarak, 1863 yılında popülerlik kazanan Beauceron ırkı, bu tarihten itibaren sıklıkla av köpeği olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle Paris’te gerçekleştirilen “Canine Exposition” adındaki gösteride ilgi çekmesi sayesinde tüm dünyaya yayılan bu ırk pek çok kurumun literatürüne de girdi.


Beauceron köpek ırkının karakteri

Beauceron köpekleri fazlasıyla zeki, cesur ve sadık bir ırk. Özellikle sahibine her zaman itaat etmesi nedeniyle tercih edilen bu ırk, sahibinin komutlarını çok kolay anlayarak hızlı hareket edebiliyor.

Korkusuz olmaları nedeniyle tarih boyunca farklı amaçlar ile kullanılan bu ırk, günümüzde polis gücü tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Kendisini seven ve birlikte yaşadığı insanlara karşı çok fazla koruma içgüdüsüne sahip olan Beauceron, her türlü durumda cesaretle hareket ediyor.

Düzgün şekilde eğitilmesi mutlaka gerekli olan bu ırk, eğer doğru eğitilmezse ciddi problemler yaşayabilir. Özellikle yavruluk döneminde düzgün şekilde sosyalleştirilmesi ve eğitilmesi çok önemli. Doğru eğitilmeyen Beauceron köpekleri saldırganlaşabiliyor.


Beauceron köpek ırkının bakımı

Bu ırk, günlük olarak fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyaç duyuyor. Egzersiz yaptırırken, köpeğinize yapması gereken bir iş vermeniz çok önemli. Fiziksel egzersiz kadar zihnini de boşaltması gereken bu ırk, düzgün şekilde egzersiz yapmaması durumunda sıkılarak etrafı dağıtmaya başlayabilir.


Beauceron köpek ırkının çocuklarla Arası

Beauceron ırkı çocuklara karşı dominant bir karakter yapısına sahip. Korumacı bir içgüdüye sahip olsa da, düzgün şekilde eğitilmemesi durumunda çocuklara karşı saldırganlaşabilir. Ancak yavruluktan itibaren çocuklarla bir arada yaşamaya alışırsa herhangi bir sorun çıkmayacaktır.


Beauceron resimleri

Beauceron yavrusu
Beauceron yavrusu











Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski