Batı Highland beyaz teriyeri

Batı Highland beyaz teriyeri
Batı Highland beyaz teriyeri
Batı Highland beyaz teriyeri, Batı İskoç beyaz teriyeri veya kısaca Westie, küçük, sağlam yapılı, kısa bacaklı bir teriyer ırkı.

Kulakları ve kuyruğu dik, omuzdan yere yüksekliği 28 cm olan Batı Highland beyaz teriyeri, ilk olarak 19. yüzyıl'da İskoçya'da yetiştirilmiştir. Diğer teriyer cinsleri gibi saldırgan değil, çok yumuşak huylu olduğundan, yaygın biçimde süs köpeği olarak yetiştirilmektedir.


Diğer adlar: Poltalloch teryesi, Roseneath teryesi, Beyaz Roseneath teryesi

Ülke: İskoçya

Sınıflandırma ve standartlar
FCI: 3. Grup 2. Bölüm #085
AKC: Teriyer
ANKC: Grup 2 - (Teriyerler)
CKC: Grup 4 - (Teriyer)
KC (UK): Teriyer
NZKC: Teriyer
UKC: Teriyerler

Köpek (Canis lupus familiaris)


Batı Highland beyaz teriyerinin tarihi

19.yüzyılın ortalarında İngilte'de bir teriyer yetiştiricisi,kendi terrierleri arasında yavru fakat beyaz tüylü teriyer yavruları buldu ve bunları koruma altına alarak yetiştirdi.

Küçük gövdeli bir köpek olmalarına rağmen göğüsleri geniş,bacakları kaslıdır. Oldukça hareketli, kendilerine güvenen ve atik köpeklerdir. Geçmişte avlarda kullanılan bu köpekler çok iyi av köpeğidir. Günümüze ailelerin önemli bir parçası haline gelmiş insana arkadaşlık eden köpek halini almışlardır. Apartman hayatına uyum sağlayabilirler.

Sempatik küçük ve hareketli olan bu köpekler özgürlük duygusunu severler balkondan veya camdan dışarıyı izlemeyi severler.


Batı Highland beyaz teriyerinin eğitimi

Bu özel köpek şımarık olabilir, o nedenle ara sıra terbiye edilmelidir. Eğitimi tutarlı ve sabit kararlı eğitmen tarafından sağlanmalıdır.


Batı Highland beyaz teriyerinin bakımı

Kürkü sert konumunu korumalıdır, o yüzden çok sık yıkanmaması önerilir. Eğer köpek kirlenirse tüyleri önce kurutulmalı, ardından iç kısımları fırçalanmalıdır. Kürkünde bulunan ölü tüyler yılda iki defa elle temizlenmelidir.


Batı Highland beyaz teriyerinin karakter yapısı

West Highland White Teriyer erken yaşlardan itibaren eğitilmelidir ve diğer köpekler üzerinde baskınlık kurmaya, kedileri kovalamaya gerek duymaz. Eğer çocuklarınız varsa onlar için iyi bir oyun arkadaşı olur, çünkü oyundaki şiddeti karşısındaki kişiye göre ayarlayabilir.


Batı Highland beyaz teriyerinin tüy yapısı

Çift katmanlı ve üst tabakalı kürkü kaba ve sert, astar kürkü ise yumuşak ve kısa tüylüdür. Rengi daima beyazdır.


Batı Highland beyaz teriyerinin egzersiz ihtiyacı

Bu köpek koşmaktan, toplarla oynamaktan veya herhangi bir şekilde güzel vakit geçirmekten hoşlanır. Boyutunun küçük olmasına rağmen çok fazla egzersiz yapmaya ihtiyaç duyar. Kaçmaya yeltenebilir, o yüzden iyi korunaklı bir bahçede tutulmalıdır.


Batı Highland beyaz teriyerinin yaşam ortamı

Hem şehir içinde, hem şehir dışında yaşayan insanlar için uygun bir ırktır. Ev içinde çok aktif olduğundan bir bahçeye gereksinim duymazlar.


Batı Highland beyaz teriyeri resimleri

Yavru Batı Highland beyaz teriyeri
Yavru Batı Highland beyaz teriyeri

Batı Highland beyaz teriyeri yavrusu
Batı Highland beyaz teriyeri yavrusu










Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski