azawakh

Azawakh
Azawakh
Azawakh köpek ırkı hakkında bilgi nedir? Azawakh, Afrika kökenli çok hızlı koşabilen bir köpek ırkıdır.


Azawakh köpek ırkının özellikleri

Azawakh köpek ırkı köken olarak ilk Mali’de üretilmeye başlamıştır. Mali’deki Azawakh vadisinden ismini almıştır. Sahra çölünde yaşamını sürdürmek için gerekli özellikleri donatılmış bir köpek türüdür. Vucüt yapısından’da anlaşılacağı üzere yağsız bir fiziğe sahiptir. Hızlı olma özelliklerine sahip avcı bir köpek ırkıdır.

Gururlu ve sadık olma huyları ile bilinirler, sahiplerine karşı çok duyarlılardır. Yabancı kişilerden çok fazla hoşlanmazlar, aile dışındaki kişilerin kendisini sevmesini istemezler, bazen kendine yaklaşan yabancılara tepki verebilirler, bu özelliği onları iyi bir koruma köpeği olarak kullanılmasını sağlamaktadır. İyi bir eğitim alır ise koruma köpeği olarakta görev alabilirler.  Fiziksel olarak yağsız olma özelliği taşırlar. Bu özelliğinin yanında çok hızlılardır. Bu onları iyi bir koruma köpeği ve iyi bir avcı yapmaktadır.

Bu köpek ırkını evde beslemeniz zordur, bu köpeğin günlük gezdirilmesi ve hareket ettirilmeye ihtiyacı vardır. Hareketsiz kalırlar ise mutsuz olabilirler. Evde beslenmesini çok fazla önermiyoruz, daha çok bahçeli ve geniş alan olan arazileri severler. Derileri ince olduğu ve sıcak iklim için üretildiği için özellikle soğuk havalarda ve soğuk bölgelerde kesinlikle köpek kıyafetleri ile korunmasını öneriyoruz, bu onların sağlıklı yaşaması için bir ihtiyaçtır, aksi takdirde soğukta çok zorlanacaklardır.

Derileri ince olduğu için özellikle balık ağırlıklı mamalar verilmesini önerilmekte. Yaşam süreleri 9 ile 12 yıl arasında değişmektedir. Dişiler 23 kg’ya kadar çıkmaktadır. Erkekler ise maksimum 26 kg ya kadar çıkmaktadır. 6 farklı renkleri mevcuttur.Ülkemizde iklim olarak beslenmesini önerdiğimiz illerimiz Antalya gibi sıcak olan illerdir. Soğuk olan iklimlerde zorlanacağını bilmenizi isteriz.


Azawakh köpeği resimleri

Azawakh yavrusu
Azawakh yavrusu










Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski