Avustralya sığır çobanı köpeği

Avustralya sığır çobanı köpeği
Avustralya sığır çobanı köpeği
Avustralya sığır çobanı köpeği, 19. yy.da Avustralya'nın coğrafî koşullarına uygun olarak üretilmiş bir çoban köpeği ırkı. Sığırların topuklarını ısırarak sürüleri güttüğü için topukçu olarak da bilinir. Bu özellik atalarından olan dingodan miras kalmıştır. 1910 yılında doğmuş ve 29 yıl 5 ay yaşamış olan bir Avustralya sığır çobanı köpeği; bilinen, kayıtlı en uzun yaşamış köpektir.

Mavimsi gri ve toprak rengi topukçu
Diğer adlarTopukçu
ÜlkeAvustralya
Köpek (Canis lupus familiaris)
Sağlam yapılı, orta cüssede, dik kulaklı bir köpektir. Irk standardı 43–51 cm ve 16–20 kg'dır. Kısa, sık, çift kürklüdür. Genellikle çilli kızıl renkte, kafasında kızıl yamalı veya lekeli mavimsi gri renkte; kafası gri, siyah ya da toprak rengi lekelidir. Gri köpeklerde paça, göğüs, boyun ve yüü de toprak rengi olabilir. Enikler yüzü beyaz yamalı doğar ve büyüdükçe normal renklerine kavuşurlar.

AKC'nin çoban köpeği kategorisine 1980'de alınmıştır. Dayanıklı, çalışkan, ve iyi bir bekçi köpeği olmasının yanı sıra sadık bir refakatçidir ve çocuklarla da iyi anlaşır. Çeviklik gerektiren yetenek yarışmalarında çok başarılı bir ırktır.


Avustralya sığır çobanı köpeği resimleri

Yavru Avustralya sığır çobanı köpeği
Yavru Avustralya sığır çobanı köpeği

Avustralya sığır çobanı köpeği yavrusu
Avustralya sığır çobanı köpeği yavrusu




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski