Avustralya çoban köpeği

Avustralya çoban köpeği
Avustralya çoban köpeği
Avustralya çoban köpeği (İngilizcesi: Australian shepherd) İskoçya'dan gelen blue merle Collie ile vahşi Avustralya Dingolarının bir karışımından elde edilmiştir. Avustralya Kelpie, Dalmaçyalı ve Bull Terrier de bu karışıma eklenmiştir. Bu karışımın sonucu ortaya eşine çok az rastlanan, sürüyü sessizce ama gücüyle güden, sığırları zor, kuru ve sıcak iklim koşullarında uzun mesafeler boyunca gütmeye istekli, mükemmel bir çoban köpeği çıkmıştır.


Yaşam Süresi: 12/18 yıl

Köken: Avustralya

Ağırlık:

Erkek: 23-29 kg Dişi: 14-20 kg

Boy:

Erkek: 51-58 cm Dişi: 46-53 cm

Kullanım: Koruma ve Terapi Köpeği


Avustralya çoban köpeğinin özellikleri
Siyahi kızıl, beyaz, kırmızı ve kahve tonlarında kürke sahip olan Avustralya Çoban Köpeği, kolaylıkla eğitilebilir.


Avustralya çoban köpeğinin mizacı

Avustralya Çoban, akıllı, keyifli ve sadıktır. Bunlar son derece enerjik ve yapılacak bir şey verildiğinde en iyi şekilde tamamlamaya çalışırlar. İnsanlarla yoldaşlık bu cins için çok önemlidir. Onlar aktif bir yapıya sahip olduklarından küçük çocuklar için sakınca yaratabilir bu nedenle büyük çocuklarla birlikte yaşayabilir. Aussie, diğer köpeklerle genellikle saldırgan değildir.Yabancılara ve diğer köpeklere hakimiyet kurmayı sever.


Sağlık

Avustralya Çoban köpeği tımar gerektirir. Sağlam bir fırça ile ara sıra fırçalamak yeterli olacaktır. Yanlız mevsim geçişlerinde tarama ihtiyacı dahada artacaktır. Ayrıca arda sırada yıkanmalıdır. Bu türün kalça çıkığı, sağırlık, katarakt, koroner kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları olabilir.


Avustralya çoban köpeğinin bakımı

Avustralya Çoban köpeği tımar gerektirir. Sağlam bir fırça ile ara sıra fırçalamak yeterli olacaktır. Yanlız mevsim geçişlerinde tarama ihtiyacı dahada artacaktır. Ayrıca arda sırada yıkanmalıdır.


Kullanımı

Mükemmel bir koruma köpeğidir. Cesur ve güvenilirdir. İtaatkarlıkta ve sürü gütmede çok başarılıdır. Genellikle tek bir kişiyi sahip olarak kabul eder.


Avustralya çoban köpeği resimleri

Yavru Avustralya çoban köpeği
Yavru Avustralya çoban köpeği

Avustralya çoban köpeği yavrusu
Avustralya çoban köpeği yavrusu






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski