Amerikan tüysüz teriyeri

Amerikan tüysüz teriyeri
Amerikan tüysüz teriyeri
Atası olan Rat Terrierler gibi Amerikan Tüysüz Terrieri orta boylardadır. Kaslı bir vücut yapıları vardır. Saldırılara karşı uyanık olduklarında kulakları dikleşir. Güneşte yanmamansa ve soğukta kalmamasına dikkat etmek gerekir. Hatta soğuk olduğu zaman giysi giydirilmelidir. Kuru ciltleri varsa lanolinsiz losyon kullanılmalıdır. Tüyleri olmadığı için dışarıda sürekli oyun oynadıklarında vücutlarında çizikler görülebilir.

Oldukça zeki ve sevimli bir köpektir. Uyanık olmasının yanı sıra çok da meraklıdırlar. Hayat ve sevgi dolu oldukları için yaşlı insanlara gerçek birer dost olurlar.

Bulundukları yeri korumayı sevdikleri için iyi bir bekçi köpeği olabilir. Korktukları zaman veya heyecanlandıklarında havlarlar. Yabancı insanlara saldırmazlar. Ancak sahiplerine çok ayak diretirler. Eğitilmesi çok kolay değildir. Ayrıca bu köpekler iyi yüzemezler.

Kapalı ortamlarda çok hareketlidirler. Bahçeye ihtiyaç duymadıkları için apartman hayatına çok rahat uyum sağlarlar. Diğer köpeklerden bir farkı da bu köpeklerin ter bezleri olmasıdır. Bu yüzden salya akıtmazlar ve vücut ısıları dengede tutmak için soluk soluğa kalmazlar. Açık alanda oynamaktan çok hoşlanırlar. Ayrıca toprağı kazmaktan da zevk aldıkları için çevresi çeperle sarılmış olsa dahi rahatlıkla kaçabilirler.

1972 yılında Amerika’da orta ebattaki Rat Terrier tüysüz bir yavru doğurdu. Bu yavrudan da sekiz yıl kadar sonra doğan biri dişi biri erkek iki tüysüz yavru, Amerikan Tüysüz Terrierlerin niteliklerinin aynı kalması amacıyla kullanıldı. Bu köpek ırkının Asya ve Afrika’da bulunan tüysüz köpeklere göre çok sayıda üstün özelliğinin olması, onu dünyada eşsiz yapmıştır.

American Hairless Terrier ve Amerikan Tüysüz Teriyeri isimleri ile de bilinen bu köpekler, ortalama 14 ile 16 yıl arasında bir ömre sahiptir. Bu köpeklerin boyları 18- 41 santim ve kiloları 2- 7 kilogram arasında değişiklik gösterir.


Amerikan tüysüz teriyeri resimleri

Yavru Amerikan tüysüz teriyeri
Yavru Amerikan tüysüz teriyeri

Amerikan tüysüz teriyeri yavrusu
Amerikan tüysüz teriyeri yavrusu









Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski