Amerikan cocker spaniel

Amerikan cocker spaniel
Amerikan cocker spaniel
Amerikan Cocker Spaniel, İngiltere kökenli Amerikalı köpek ırkı.

1800'lü yıllarda İngiliz Cocker Spaniel Amerika'ya getirildi. İngiliz Cocker'ları Amerika'da av ve iklim şartlarından dolayı tüylerinde kısalma olmuştur. Büyük bir fark ortaya çıkınca Amerikan ve İngiliz Cocker'lar iki ülkede de tescil edildi. Sakin yapılı, iyi huylu, vurdum-duymaz, oyunsever, sahibine düşkün, avcı yeteneği olan, gezmekten hoşlanan bir köpek ırkıdır. Genelde şampanya ve tarçın rengindedir.


Diğer adlar: Cocker Spaniel

Ülke: Birleşik Krallık

Irk Boyutu: Orta Boy

Yükseklik: Erkek 36 – 38 cm Dişi 35 – 37 cm

Ağırlık: Erkek 10 – 14 Kg Dişi 10 – 14 Kg

Ortalama Yaşam: 12-15 yıl

Sınıflandırma ve standartlar
FCI: 8. Grup 2. Bölüm #167
AKC: Sportif
ANKC: Grup 3 - (Av köpekleri)
CKC: Grup 1 - (Sportif köpekler)
KC (UK): Av köpeği
NZKC: Av köpeği
UKC: Av köpeği

Köpek (Canis lupus familiaris)


Amerikan Cocker Spaniel Karakter Analizi

İyi bir ev arkadaşı ve iyi bir av köpeğidir.  Kafası çabuk karışan American Cocker Spaniel'e  eğitim ve birlikte yaşamda tutarlı davranılmalıdır.


Amerikan Cocker Spaniel Cinsi

Çocuklarla, ev hayvanlarıyla ve köpeklerle iyi geçinirler. Maksimum potansiyel için genç yaşlarda çocuklarla ve diğer hayvanlarla sosyalleştirilmeliler. Bazen havlama davranışı gösterirler. İyi derece ilgi, sevgi gerektirirler.Uzun, sarkık kulakları vardır.Köşeli çenesi ve yuvarlak kafası vardır. Sırtı kısa ve vücudu kemiklidir.Cockerlerin düz ön bacakları vardır ve kuyrukları asılı gibi durur.


Amerikan Cocker Spaniel Eğitimi

American Cocker Spaniel cinsi köpekler öğrenmeye çok hevesli olurlar. Devamlı bir eğitim olmalı ancak aşırı sıkı olmamalıdır. Evcilleştirmek bu köpeklerde biraz zor olabilir.


Amerikan Cocker Spaniel Bakımı

Düzenli bir şekilde fırçalanmalı ve taranmalıdır; günlük yapılırsa uygun olur. Senede iki yada dört kere profesyonel kişiler tarafından el ile tüyleri alınarak taranmalıdır. Kulak enfeksiyonlarına ve bazen göz enfeksiyonlarına yakalanma riski vardır. Kulaklar sık sık silinmeli ve gözler düzenli olarak muayene edilmelidir.


Amerikan Cocker Spaniel Karakter Yapısı

Akıllı, neşeli, canlı köpeklerdir. Ailelerine çok bağlıdır ve oyunu severler. Genelde neşeli olurlar.


Amerikan Cocker Spaniel Tüy Yapısı

Orta uzunlukta, düz tüyleri vardır. Asla kıvırcık olmamalılar. Siyah, gümüş,krem, kırmızı, yada kahverengi; beyaz ile karışık diğer renkler olabilir. Beyaz, siyah ve krem renkleri en yaygın olanlarıdır.


Amerikan Cocker Spaniel Egzersiz İhtiyacı

Günde üç kere yürüyüşe çıkarılmaları yada yeterli büyüklükte bir alanda oynamalarına izin verilmelidir. Hareket halindeyken fırçalanmamalılar çünkü bu tüylerin düğümlenmesine yol açabilir. Bazen kırsal alanlarda özgür bir şekilde koşmaya ihtiyaç duyarlar ve çoğu Spaniel yüzmeyi sever.


Amerikan Cocker Spaniel Yaşam Ortamı

Apartman yaşamı için uygun bir ırktır. Bahçeli bir evde tercih sebebidir.


Amerikan Cocker Spaniel Kökeni

İngiltere kökenlidir ve Kuzey Amerika'ya 1800'lerde getirilmiştir. Amerikan ve İngilizce Spanieller ayrı tür olarak bilinirler. ( Amerikan olan daha küçüktür). Eskiden avcıların küçük hayvanları yakalayıp getirmek için kullandıkları köpek türüdür. Zaten 'Cocker' kelimesi İngilizce woodcock(çulluk) kelimesinden türemiştir.Bulmada yetenekli ırklardır. Bu günlerde ise kuş ve tavuk yakalamakta kullanılır. Ünlü Cocker Spaniellere ise Richard Nixon'nun köpeği Checkers and Disney'in 'Lady And Tramp'ından Lady gösterilebilir.


Amerikan cocker spaniel resimleri

Tarçın renkli Cocker Spaniel
Tarçın renkli Cocker Spaniel

Avlanan bir Amerikan Cocker Spaniel
Avlanan bir Amerikan Cocker Spaniel

Siyah renkli Amerikan Cocker Spaniel
Siyah renkli Amerikan Cocker Spaniel

Amerikan cocker spaniel yavrusu
Amerikan cocker spaniel yavrusu









Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski