Alman pinscher

Alman pinscher
Alman pinscher
Alman Pinscher, aralarında Dobermann, Minyatür Pinscher, Affenpinscher, Minyatür Schnauzer, Dev Schnauzer ve Schnauzer’in de bulunduğu Almanya kökenli bir köpek türüdür.

Tel saçlı ve yumuşak kürklü Pinscher’ler, köpek kitapalrında 1884 tarihinde gösterilirler. Bu orta boylu köpekler, eski Avrupalı çoban ve bekçi köpeklerinin torunlarıdır ve Birleşik Krallık kökenli benzer teriyerlerle alakaları yoktur.

Yaşam Süresi: 12/14 yıl

Kökeni: Almanya

Ağırlık: 11-20 kg

Boy: 43-51 cm

Kullanım: Av Köpeği


Alman pinscher özellikleri

Alman Pinscher minyon görünüşlü, zarif fakat kaslı bir vücut yapısına sahiptir. Ön bacakları düz olarak basmasına karşın arka bacaklar biraz eğimli bir görüntüdedir.

Patileri kedi patisine benzeyen, küçük patilerdir ve kafa yapısı vücut büyüklüğü ile orantılıdır. Çeneleri çok güçlü olan bu ırk, katı cisimleri kemirmekten çok hoşlanır.


Mizaç

Görüntüsünün aksine sert ve kendinden emin, birazda kuru gürültücü komik köpeklerdir. Sahibine çok güçlü bir bağla bağlanır, ancak herkese karşı çok sevecen olmayabilirler.

Alman Pinscher yavruluğundan itibaren sosyal ve sevecen eğitilmez ise agresif, diğer hayvanlarla anlaşamayan bir yapıya bürünebilir. Bu yüzden sosyalleştirilmelidir. Çok yüz verilerek büyütülürse, evin hakimiyetini eline almaya çalışan bu minik köpekler, beklediğinizden daha zeki ve inatçı olacaklardır. Ancak neşe ve hareket isteyen herkesin tercih edeceği bir cinstir.


Sağlık

Genetik göz hastalıkları, kalça displazisi, von Willebrand hastalığı, tiroit bozukluğu hastalıklarına yatkındır.


Bakım

Tüyleri problemsiz olan bu köpeklerin bakımı oldukça kolaydır. Tuvalet eğitimleri biraz zor olan bu ırkın, tuvalet eğitimi gerektiği gibi verilmezse bu alışkanlığı zor kazanabilirler. Evde buldukları sert şeyleri kemirecekleri için, boğazına kaçabilecek şeylere karşı önlem alınmalıdır. Alman Pinscher kuru şampuan ile kolaylıkla temizlenebilir. Orta derecede tüy döktüğü için, haftada bir iki kere fırçalamak yeterli olacaktır.


Alman pinscher resimleri

Alman pinscher yavrusu
Alman pinscher yavrusu













Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski